Tarih: 26.08.2024 10:26

NADİRE İÇKALE İLE 'AYVALI KAVURMA'

Facebook Twitter Linked-in

AYVALI KAVURMA 

Kahvaltı, öğle, akşam fark etmeden, her öğün tercih edilen Diyarbakır’ın Ayvalı Kavurması; müthiş ayva aroması ile leziz ve doyurucu bir yemektir. Bu geleneksel yemeği sizler de mutfağınızda denemek isterseniz, gelin, tarifimize göz atın!
Malzemeler 

• 1 kg koyun kemiksiz kuşbaşı et

 •  2 adet orta boy ayva

 •  2 yemek kaşığı tereyağı

 •  Tuz


Nasıl Yapılır? 

Sac kavurma tavasına etleri yıkamadan koyun ve suyunu çekene kadar yaklaşık 4 saat pişirin. Ardından kabuklarını soymadan iri küpler halinde doğradığınız ayvaları etlerin içine ekleyip, tuzunu da ilave edin ve sık sık karıştırarak kavurun. Etler yağsız ise, 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Kavurma işlemi tamamlanınca yemeği ince ekmek üzerine koyarak servis edin.
Afiyet Olsun!

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —