NADİRE İÇKALE İLE 'AYVALI KAVURMA'

NADİRE İÇKALE'nin yediğinizde mest olacağınız "AYVALI KAVURMA" tarifi

NADİRE İÇKALE İLE
Haberi Sesli Oku

AYVALI KAVURMA 

Kahvaltı, öğle, akşam fark etmeden, her öğün tercih edilen Diyarbakır’ın Ayvalı Kavurması; müthiş ayva aroması ile leziz ve doyurucu bir yemektir. Bu geleneksel yemeği sizler de mutfağınızda denemek isterseniz, gelin, tarifimize göz atın!
Malzemeler 

• 1 kg koyun kemiksiz kuşbaşı et

 •  2 adet orta boy ayva

 •  2 yemek kaşığı tereyağı

 •  Tuz


Nasıl Yapılır? 

Sac kavurma tavasına etleri yıkamadan koyun ve suyunu çekene kadar yaklaşık 4 saat pişirin. Ardından kabuklarını soymadan iri küpler halinde doğradığınız ayvaları etlerin içine ekleyip, tuzunu da ilave edin ve sık sık karıştırarak kavurun. Etler yağsız ise, 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Kavurma işlemi tamamlanınca yemeği ince ekmek üzerine koyarak servis edin.
Afiyet Olsun!

 


 


Anahtar Kelimeler: NADİRE İÇKALE 'AYVALI KAVURMA'
Anahtar Kelimeler: NADİRE İÇKALE 'AYVALI KAVURMA'

EDİTÖRÜMÜZ PINAR KAHRAMAN'IN KALEMİNDEN "KIŞA HAZIRIZ!"