Haberi Sesli Oku

Yılbaşı Sofralarına Yakışacak Panettone tarifi

Yılbaşı Sofralarına Yakışacak Panettone tarifi

Yılbaşı Sofralarına Yakışacak Panettone tarifi

Malzemeler

Hamuru için

2 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu

2 yemek kaşığı sıcak su

3/4 su bardağı kuru üzüm

1/2 su bardağı kuru meyve karışımı (portakal ağırlıklı küp şeklinde doğranmış karışık meyveler)

3 adet yumurta

1/2 su bardağı ılık su

1/2 yemek kaşığı bal

5 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı un

3 yemek kaşığı toz şeker

1/4 tatlı kaşığı kuru maya

1/2 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu

1/4 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

1 yemek kaşığı soğuk tereyağı

Panettone leziz mi leziz bir ekmek ancak yapılması biraz zahmetli olduğundan yılbaşı sofraları onun için en ideal zaman. Yılbaşı masalarına o kadar da yakışıyor ki gerçekten mutfakta emek harcamaya değer.

Nasıl Yapılır?

Kuru üzümleri bir kaseye alın. Üzerine portakal suyu ve sıcak su ilave ederek bekletin. Un, maya, toz şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu bir kapta harmanlayın. Sıvı malzemeleri ayrı bir kapta harmanlayın ve azar azar kuru karışımın olduğu kaba ekleyin. 4 yemek kaşığı tereyağını da azar azar ilave edin. Kuru üzümlerin suyunu süzün ve 1 yemek kaşığı tereyağıyla karıştırıp karışıma tahta kaşık yardımıyla ekleyin. Hamuru derin bir kaseye alın ve yaklaşık 12 saat mayalandırın. Yaklaşık 3 katına çıkan hamuru minik hareketlerle nazikçe yoğurun. Uygun büyüklükte bir kaba yerleştirin ve 2 saat daha mayalandırın. Hamurun üzerine artı çizin ve ortasına soğuk tereyağını yerleştirin. 180 derecede 75 dakika pişirin.



1

HİLAL SARIHAN İLE GEZİYORUZ ‘ÜÇ YAPRAKLI YONCALARIN DİYARI DUBH LİNN’

2

AYŞE' NİN GEZİLERİ 'GERÇEK İTALYAN NAPOLİ'

3

Gastronomi bir şehir daha kazandı

4

Kış tatili için gidilecek yerlerden Nevşehir - Kozaklı Kaplıcaları

5

Şifa veren,bağışıklık yükselten Toyga çorbası

6

Bolu'dan masalsı kar manzaraları

7

Trakya'ya özgü 'Kaşnika'