Ünlü Şef ÖZÇİL ile mutfaklarınıza lezzet katmaya hazır olun. Ali ÖZÇİL, yılların tecrübesiyle harmanladığı özgün tarifleri sayesinde yemek yapmayı bir sanat haline getiriyor. Her tarifinde, malzemelerin uyumu ve pişirme tekniklerinin incelikleriyle adeta bir lezzet şöleni sunuyor.
HASANPAŞA KÖFTE
Malzemeler
• 500 gr kıyma
• 1 adet rendelenmiş soğan
• 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
• 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
• 1 yumurta
• 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çay kaşığı pul biber •
Püresi için:
• 4 tane patates
• 1 kase kaşar peyniri
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için: • 1. 5 su bardağı su • 1 yemek kaşığı salça • 1 çay kaşığı kekik • Ayrıca: • 1 su bardağı kadar bezelye • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
Kıyma derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ekmek kırıntısı (yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz), 1 yumurta, tuz, kimyon, pul biber alınır ve güzelce yoğurun. Püresi için patatesleri küp küp doğrayın üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Yumuşayan patateslerin suyunu süzün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı ve tuz alınıp blenderda ezin. Hazırlanan köftelerden parçalar kopartılarak çanak şekli verin. Yağlanmış fırın kabına köfteler dizin. Köftelerin içine önce birer kaşık bezelye koyun. Hazırlanan patates püresi sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derecede 2530 dk pişirin. Sosu için bir tavaya su, salça ve kekik koyup kaynatın. Fırında pişme süresini tamamlayan köftelere sosu ekleyin. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyularak kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına verin. AFİYET OLSUN
FIRINDA TAZE FASULYE
Daha önce hiç fırında fasulye denediniz mi? Eğer denemediyseniz, gerçekten çok şey kaçırıyorsunuz demektir.
Zeytinyağlısını yemeye doyamadığımız taze fasulyenin fırındaki hali ayrı bir güzel! Sağlıklı bir alternatif olarak bu tarife şans verebilirsiniz!
Malzemeler
• 1 kg taze fasulye
• 1 adet orta boy soğan
• 3 adet orta boy domates
• 8 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz
Nasıl Yapılır?
Fasulyenin uçlarını temizledikten sonra bütün olarak yıkayın ve süzün. Soğanı küp şeklinde doğrayıp geniş bir kaba alın ve rendelediğiniz domatesleri, zeytinyağını, tozşekeri ve tuzu ilave edip karıştırın. Fırına bir sıra fasulye yerleştirip üzerine soğanlı domatesli karışımdan gezdirin. Aynı işlemi fasulye ve soğanlı domatesli karışım bitene dek tekrarlayın. Kalan domatesi rendeledikten sonra üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana dek pişirin. Fırından alıp kapağını açın ve yeniden fırına verip üzeri kızarana kadar 10 dakika daha pişirin. Sürenin sonunda fırından alıp, üzerine kalan 3 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin. AFİYET OLSUN