ÜNLÜ MAKYÖZ BENAY YETKİN'DEN MAKYAJ SIRALAMASI

Ünlü Makyöz BENAY YETKİN sizler için makyaj sıralamasının nasıl olması gerektiğini anlattı

ÜNLÜ MAKYÖZ BENAY YETKİN
Haberi Sesli Oku

Makyaj yaptığınızda ne yaparsanız yapın o pürüzsüz görüntüyü elde edemiyor, birkaç saat sonra makyaj yaptığınıza pişman mı oluyorsunuz?

Belki de sıralamayı doğru yapmadığınız için makyaj yüzünüze tam oturmuyor veya cildiniz yeterince nemlenmediği için pul pul kuruyor. Makyaj bizce bir sanat, gelin tüm detayları sanatçımızdan öğrenelim;

 

MAKYAJDA DOĞRU SIRALAMA NEDİR?

Makyaj yüzyıllardır insan yaşamında yer almaktadır. Makyaj kendimizi daha iyi hissetmek, yüzümüzdeki kusurlarımızı örtmek ve güzel yanlarımızı belirgin hale getirme sanatıdır. Makyajda doğru sıralama çok önemlidir. En temelinde tenimizin doğru temizliğini ve bakımını yakmakla başlamalıyız.

       - TEN HAZIRLIK AŞAMALARI
İlk olarak makyaja başlamadan temizleme solüsyonları ya da tonik yardımıyla yüzümüzü kirden ve yağdan arındırmalıyız. Cilt tipinize uygun krem ile nemlendirmeliyiz. Sağlıklı bir görüntü için mutlaka ilk aşamada nemlendirilme yapılmalıdır.

YÜZE BAZ UYGULA 
Makyaja başlamadan önce cilt tipinize ve ihtiyacınıza göre yüze baz uygulamak gerekir. Yüz bazının amacı makyajın daha iyi görünmesini sağlamak ve kalıcılığı arttırmaktır.

- FONDOTEN KULLANIMI 
Fondöten cilde daha pürüzsüz bir görünüm vermek,renk eşitsizliğini gidermek için kullanılır. Doğru fondoten seçiminde cildinizin yapısı ile uyumlu olmasına ve renk olarak bütünleşmesine dikkat etmelisiniz. Cildiniz kuru ise su bazlı, yağlı ise pudra bitişli fondoten  seçmeye dikkat etmelisiniz . Doğru fondoten uygulaması için fondoten fırçası veya sünger kullanmalısınız.

CONCEALER KULLANIMI

Göz altı kapatıcısının amacı gözaltında oluşan koyu halka görünümünü gidermek ve yüzü aydınlatmak için kullanılır. Boyutlu ve sağlıklı bir görüntü için teninizden bir ton açık kapatıcı kullanabilirsiniz.

KONTÜR KULLANIMI
Doğru kontür uygulamak için öncelikle yüz şeklimizi çok iyi bilmemiz gerekir. Amacımız yüz şeklimizi ideal yüz şekli olarak kabul edilen oval yüz şekline dönüştürmektir.
Kontür yaparken geri plana itilmesi gereken kısımlarda koyu renk ön plana çıkarmak istediğimiz kısımlarda ise açık renk kullanmalıyız. Elmacık kemiğinin altına , burnun her iki yanına , şakaklara, alına, çene altına uygulanır. Cilt tonundan daha koyu pudralarla, likit ürünlerle yapılabilir.

ALLIK KULLANIMI 
Geniş bir fırça yardımı ile yanaklarımıza gülümsediğimizde belirginleşen yuvarlak kısma uygulanır. Seçtiginiz renk ve dokuya göre farklı uygulama teknikleri kullanabilirsiniz.Allık seçimde makyajınızda kullandığınız ruj ve farların kontrastına dikkat etmelisiniz. Örneğin turuncu tonlarda makyaj yaptığınızda yine bu tonlar ile bütünleşecek renkler seçmelisiniz.

HIGHLIGHTER KULLANIMI 
Yüzümüzün yüksekte kalan kısımlarına uygulanır. Bu kısımlar elmacık kemiklerimizin üstü ,  kaşımızın alt kısmı , burun kemiğimizin üstü. göz pınarlarımızdır. Yüzümüzün daha aydınlık ve boyutlu görünmesini sağlar.

KAŞ TASARIMI
Yüz şeklinize uygun şekillendirme yapılmalıdır.  Saç renginize yakın bir kaş kalemi veya far uygulamasıyla tamamlanmalıdır.

GÖZ FAR BAZI KULLANIMI 
Göz bazı uygulamak göz farının daha uzun süre gözde kalması, farın birikmemesi ve daha temiz bir zemin için uygulanır.  Far bazını uygularken sentetik fırça yada makyaj süngeri yardımı ile kullanınız.

GÖZ FARI KULLANIMI
Göz farını uygulamanın birçok yolu vardır. Tek renk kullanıyorsanız göz kapağına  rengi homojen dağıtmalısınız. Birkaç renk far kullanıyorsanız farların birbirine geçişlerini homojen yapmalısınız. Bunun için geçişlerde bütünlük sağlayacak ara renkler kullanmalısınız. Göz farı seçimi ten rengi, göz rengi ve makyaj tarzınıza uygun olmalıdır. Uygulamalarda mutlaka fırça kullanmaya özen gösteriniz.

EYELINER KULLANIMI

Eyeliner kullanımında mutlaka göz şeklinize dikkat etmelisiniz. Makyaja göz şekline göre farklı tekniklerde eyeliner tercih edilebilir.Uygulama kirpik diplerine yapılır.Eyeliner çekme konusunda zorlanıyorsanız kalem eyeliner tercih etmelisiniz.

MASKARA KULLANIMI

Göz makyajını tamamlamak için gözlere maskara uygulamak gerekir. Kirpikleriniz kısaysa uzun gösteren maskara ince kirpikleriniz varsa hacim veren maskara tercih edilmelidir.

DUDAK KALEMİ KULLANIMI

Dudaklarınızı dengelemek simetrisini eşitlemek rujun kalıcılığını artırmak için kullanılır. Naturel görünüm için rujunuzla aynı tonlarda, boyutlu ve dolgun görüntü için koyu kalemler tercih edebilirsiniz. Rujun kalıcılığını artırmak içinse rujdan önce tüm dudağa uygulanır.

RUJ VEYA PARLATICI KULLANIMI
Ruj seçiminizde ten, göz ve saç rengi, bununla birlikte yapacağınız makyajın renklerine göre seçim yapılmalıdır.   Eğer dudaklarınız kuru ise tercihiniz nemli ruj olmalıdır. Şayet mat ruj tercih ederseniz mutlaka primer ile desteklemelisiniz . Soğuk renkler dudaklarınızı daha dolgun gösterir. Koyu renkler ise daha küçük.

GÖRÜNÜMÜNÜ TAMAMLA

Tüm makyajınızı uyguladıktan sonra yüzünüzü makyaj sabitleme spreyi ile sabitlemeniz gerekiyor. Yaptığınız makyajın uzun süre kalıcı ve canlı görünmesini sağlar.


Anahtar Kelimeler: MAKYÖZ BENAY YETKİN' MAKYAJ SIRALAMASI
Anahtar Kelimeler: MAKYÖZ BENAY YETKİN' MAKYAJ SIRALAMASI

ÜNLÜ MAKYÖZ BENAY YETKİN'DEN MAKYAJ SIRALAMASI