SÜLEYMAN GENÇ İLE YE, İÇ, GEZ

Antalya’da ve şehir dışında hayata geçirdiği projelerle tanınan yurt dışında da birçok mekana imzasını atan Mimar Süleyman Genç bu ay Ye,İç,Gez’e konuk oldu. Sizler için sorularımızı cevapladı…

SÜLEYMAN GENÇ İLE YE, İÇ, GEZ
Haberi Sesli Oku

-En sevdiğiniz restoran? 

Mistik atmosferi ve şık, lezzetli sunumları ile Seraser Fine Dining Restaurant.


-Dünya mutfaklarından tercihiniz nedir ? 

Sunumun çok özenli olduğu ve genellikle yavaş pişirme tekniklerinin kullanıldığı İspanya Mutfağı.


-En unutamadığınız seyahatiniz? 

Egzotik atmosferi ile Uzakdoğu.


-En son seyahatiniz? 

Orta Avrupa seyahatim.


-Yeni projeleriniz nelerdir? 

Yakında bitireceğim kitabım.


-Yemek yapmayı sever misiniz? Bize bir yemek tarifi verebilir misiniz? 

Yemek yapacak bir vakit bulamıyorum.Vakit bulursam pratik bir tarif olan ve ne kadar yorgun olursa olsun istediğim zaman annemin bana yaptığı ve özlediğim pekmezli un helvasını yapıyorum. 
Yemelere doyamadığım bu lezzetin tarifi ise; tereyağını eritip,2 su bardağı unu koyup kavuruyoruz. 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı su ile hazırladığımız şerbeti ve pekmezi de katıp sürekli karıştırıyoruz kıvam koyulaşınca altını ve kapağını kapatıp 5 dakika dinlendiriyoruz. Dünyanın içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsak, okuyucularımıza nasıl bir mesaj iletmek istersiniz? Bu yeni dünya düzeninde gerçekleri görüp de susan bir insanlık yerine daha cesur ve özgürce kendini ifade edebilen, duyarlı bir insanlık diliyorum.

 


 


Anahtar Kelimeler: SÜLEYMAN
Anahtar Kelimeler: SÜLEYMAN

SÜLEYMAN GENÇ İLE YE, İÇ, GEZ