NESRİN MATER'LE MEMLEKET TURLARI

Trakya Türk Mutfağının yörelerine özgü yemeklerinde listenin üst sıralarında yer alan Trakya bölgesinin sofralarda en çok görünen gastronomi harikası lezzetlerine hemen başlayalım.

NESRİN MATER
Haberi Sesli Oku

Satır Et 

Edirne Keşan ilçesine ait 2013 yılında tescillenen satır etin en ilginç özelliği sadece doğuda bulunan besinlerle beslenmiş, yaşını doldurmamış süt kuzularından elde edilmesi ve içine hiçbir baharat konulmayarak meşe kömürü mangalında çevrilerek pişiriliyor olması

 

Cizleme 

Trakya’nın meşhur kahvaltılıklarından biri olan ve tadına doyulmayan cizlemenin krepten farkı yapımında ılık su ve maya kullanılması

 

Kaşarlı Köfte 

Asıl yöresi Keşan ve Malkara olan kaşarlı köfte, aynı satır ette olduğu gibi kaşarlı et de mangalda pişirilerek servis ediliyor. Trakya’ya kadar gittiyseniz bölgenin yerel restoranlarından birinde yemenizi tavsiye ediyoruz.

 

Çeneçarpan Çorbası

Ana malzemesi elle açılan hamur ve süt olan besleyici bir çorba olan çeneçarpan çorbası, Tekirdağ’ın vazgeçilmez lezzetlerinden biri… İçerisinde mercimek de bulunan çorba hem sağlıklı hem lezzetli.

 

Edirne Tava Ciğeri 

Edirne mutfağının en bilinen, en sevilen lezzetlerinden biridir tava ciğeri. İçerisinde piştiği derince sini şeklindeki tavaya binaen bu ismi almıştır. Ciğerin incecik, kağıt gibi doğranmasından sebep “yaprak ciğeri” ismiyle de bilinir. Bu lezzet Türkiye lezzet haritasına Edirne’den işaretlenmiş olup, sembolik bir kent festivaline de adını vermiştir.

 

 

Peynir Helvası 

Çanakkale’nin meşhur tatlısı höşmerim ile çok karıştırılıp Çanakkale’ye özgü sanılsa da, peynir helvası Trakya Bölgesi’nin tescillenmiş yiyeceklerinden biri. Fırınlanmış ve fırınlanmamış olarak tüketilebilen bu leziz tatlı, yağlı ve tuzsuz koyun peynirinden üretilmesi ile meşhur.

 


Anahtar Kelimeler: NESRİN MATER' MEMLEKET TURLARI
Anahtar Kelimeler: NESRİN MATER' MEMLEKET TURLARI

DİLEK'İN MUTFAĞI 'BİTLİS YEMEĞİ GILORİK'