Haberi Sesli Oku

NADİRE İÇKALE İLE LEZZET YOLCULUĞU

NADİRE İÇKALE İLE LEZZET YOLCULUĞU

Spice Hotel’in sahibi Nadire İçkale, turizmdeki başarısının yanı sıra mutfaktaki yeteneklerini de yaptığı lezzetli yemeklerle adeta kanıtlıyor.

Spice Hotel’in sahibi Nadire İçkale, turizmdeki başarısının yanı sıra mutfaktaki yeteneklerini de yaptığı lezzetli yemeklerle adeta kanıtlıyor. Otelinin mutfağına giren İçkale, yöresel lezzetleri aşçılarıyla birlikte kendi elleri ile hazırlıyor. İşte, o yöresel lezzetlerden bazıları…

Nardan Aşı
Sizleri köfteli yemeklerin en güzelinden, ekşili acılı harika nefis bir tarifim var… Gelin, Diyarbakır'ın yöresel lezzetlerinden biri olan "Nardan Aşı"nı birlikte yapalım.

Malzemeler 

 Köftesi için; 

• 1 su bardağı ince bulgur                • Kırmızı pul biber

• 500 gram dana kıyma                    • Karabiber

• 1 adet büyük boy kuru soğan       • Tuz  

 Suyu için; 

• 2 yemek kaşığı tereyağı                                           • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan               • 1.5 yemek kaşığı domates salçası 

• 1.5 litre sıcak su (6-7 su bardağı kadar)                • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut 

• 2-3 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz içi                      • Yarım su bardağı nar ekşisi 

• Karabiber                                                                   • Tuz 

• Kırmızı pul biber


Yapılışı: İnce çekilmiş kuru soğanı derin bir yoğurma kabına alın, ince bulguru ve kıymayı ekleyin. Yeteri miktarda tuz karabiber ve kırmızı pul biberi de ilave edip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp avucunuzda yuvarlayın. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyip kızdırın. Ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip hafif kavurun, salçayı ilave edip soğan ile kavurmaya devam edin. Üzerine sıcak suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. Fokurdayıp kaynamaya başlayınca nar ekşisi ve köfteleri ekleyin. 10-15 dakika kadar piştikten sonra haşlanmış nohutu ve cevizi ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyip 10-15 dakika daha pişirin. Servis sırasında üzerine nar serpiştirebilirsiniz. AFİYET OLSUN!

 

Şiveydiz

Havaların soğuduğu bu ayda Gaziantep yöresine ait oldukça vitaminli bu kış tarifini de mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler 

• 1 kilogram taze sarımsak                                               • 500 gram pırasa 

• Yarım kilogram kemikli et (kuzu ya da dana)              • 300 gram süzme yoğurt 

• Tuz                                                                                     • 1-2 su bardağı haşlanmış nohut 

• Karabiber       

Üzeri İçin; • Sıvı yağ • Nane

Tarifi:

Eti düdüklü tencerede haşlayın. Yeşil sarımsakların ve pırasaların yeşil sap kısımlarını kesin ve suya koyun. Pişen etleri düdüklü tencereden çıkartın. Et suyunu süzüp, tekrar düdüklü tencereye koyup içine doğranmış, suda bekletilmiş sarımsak ve pırasayı süzüp, düdüklü tencereye koyun ve 10 dakika pişirin. Pişen sebzelerin içine nohut ve etleri koyup, tuzunu atın. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın, yemeğin suyundan azar azar yoğurdun içine döküp ılıtın ve yemeğe karıştırın. Üzerine karabiber ilave edin ve sıvı yağ ile nane yakıp, üzerine dökün. AFİYET OLSUN!

 


 



1

NADİRE İÇKALE İLE LEZZET YOLCULUĞU

2

ÜNLÜ ŞEF ALİ ÖZÇİL'DEN BİRBİRİNDEN GÜZEL YEMEK TARİFLERİ

3

ASLI HÜNEL İLE MUTFAK KEYFİYLE 'YE İÇ GEZ'

4

MİLAS'IN COĞRAFİ İŞARETLİ TEPSİ BÖREĞİ

5

ASLI HÜNEL İLE MUTFAK KEYFİYLE 'YE İÇ GEZ'

6

NADİRE İÇKALE İLE LEZZET YOLCULUĞU

7

ÜNLÜ ŞEF ALİ ÖZÇİL'DEN BİRBİRİNDEN GÜZEL YEMEK TARİFLERİ