Otelinin mutfağına giren İçkale, yöresel lezzetleri aşçılarıyla birlikte kendi elleri ile hazırlıyor. İşte, o yöresel lezzetlerden bazıları…
REYHAN ŞERBETİ
Faydası saymakla bitmeyen, geçmişten günümüze taşıdığımız işte harika lezzetin hazırlanışı…
Malzemeler
• 1 demet reyhan
• 5-6 adet limon tuzu
• 2 litre su
• 6 yemek kaşığı toz şeker (eğer çok tatlı sevmiyorsanız, 4 yemek kaşığı kullanabilirsiniz.)
Yapılışı
Reyhanları yıkayalım ayrı bir tencerede 2 litre su kaynatalım ve reyhanı içerisine koyalım 2 su bardağı (360 Gr) şeker ve 5-6 adet limon tuzunu koyup şeker eriyene kadar karıştıralım ama kaynatmadan bekletip soğumasını bekleyelim. Birkaç adet karanfil de koyarsanız daha lezzetli olur. AFİYET OLSUN
ADANA MANTISI
Malzemeler
• 1 kuzu gerdanı
• 4 Yufka • Yoğurt
• 1 yumurta
• Nane (bir çay kaşığı)
• Karabiber (1/2 (yarım) çay kaşığı)
• Biber salçası (bir tatlı kaşığı)
• 1 adet soğan
• Tuz
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2-3 diş dövülmüş sarımsak
• Kırmızı pul biber, nane
Yapılışı
Bir kuzu gerdanı tuz, karabiber 1 soğanla haşlanır. Soğan et kokusunu alsın, lezzet versin diye Bir kase yoğurdun içine 1 yumurta, 1 çay kaşığı karbonat karıştırılır. Sonra bir yufka önce ikiye sonra dörde sonra 8 parçaya bölünür. Ardından yufkaların üstüne karışım sürülür et konur biraz bol sarılır. Sakın sıkı sarmayın. Sonra sıvı yağda kızartılır. Kağıt üstüne koyunki yağını azaltınız. Servis tabağına koyup üstüne sarmısaklı yoğurdu döküp, yoğurdun üstüne de tereyağında iki kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domates ve üç sivri biberi küçük küçük doğrayıp kavurun.
Not: Üstüne dökülen sarmısaklı yoğurda etin suyu biraz konup çırpılır öyle dökülür. Çok lezzetlidir. Yufka aça bilende açıp yapsın. Hazır yufkayla da çok güzel oluyor. AFİYET OLSUN