AYVALI KAVURMA
Kahvaltı, öğle, akşam fark etmeden, her öğün tercih edilen Diyarbakır’ın Ayvalı Kavurması; müthiş ayva aroması ile leziz ve doyurucu bir yemektir. Bu geleneksel yemeği sizler de mutfağınızda denemek isterseniz, gelin, tarifimize göz atın!
Malzemeler
• 1 kg koyun kemiksiz kuşbaşı et
• 2 adet orta boy ayva
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
Nasıl Yapılır?
Sac kavurma tavasına etleri yıkamadan koyun ve suyunu çekene kadar yaklaşık 4 saat pişirin. Ardından kabuklarını soymadan iri küpler halinde doğradığınız ayvaları etlerin içine ekleyip, tuzunu da ilave edin ve sık sık karıştırarak kavurun. Etler yağsız ise, 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Kavurma işlemi tamamlanınca yemeği ince ekmek üzerine koyarak servis edin.
Afiyet Olsun!