KADRİYE CİRİTCİ İLE YE İÇ GEZ...

Ankara cemiyet hayatında aktif olarak yer alan gazeteci, yazar Kadriye Ciritci, Ye İç Gez’in bu ay ki sayısında sizler için sorularımızı yanıtladı.

KADRİYE CİRİTCİ İLE YE İÇ GEZ...
Haberi Sesli Oku

 

  • En sevdiğiniz restoran? Ankara-Trilye Restoran.
  • Dünya mutfaklarından tercihiniz nedir? İtalyan Mutfağı.
  • En unutamadığınız seyahatiniz? Amerika seyahatim özellikle; New York-Atlantic City.
  • En son seyahatiniz? St.Petersburg.
  • Yeni projeleriniz nelerdir?, “Gün Kurusu” roman kitabım çok sevildi. Şu sıralar “Pembe Öğretmen” roman kitabımı yazıyorum, bitirmek üzereyim. Önümüzdeki günlerde okurlarımla buluşturacağım. Ayrıca gazete ve dergilerde haftalık ve aylık kaleme aldığım köşe yazılarım yayınlanmaya devam ediyor. 
  • Yemek yapmayı sever misiniz? Bize bir yemek tarifi verebilir misiniz? Çok severim. Mutfakta geçirdiğim vakit bana terapi gibi geliyor. Ankaralı olarak, Ankara’ya özgün Ankara Tava tarifi vermek isterim.
    Yapılışı; Kuzu incikleri düdüklüde haşlayalım ve bu sudan pilav için de ayıralım. Tereyağı ve sıvı yağı geniş bir tencereye alıp, arpa şehriyeyi kısık ateşte güzelce kavuralım. Ayrı bir tavada doğranmış soğan ve biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavuralım. Üzerine sarımsak, domates salçası, biber salçası, domates rendesi, karabiber, tuz ve yarım bardak sıcak su ekleyip karıştıralım. Hazırladığınız domatesli karışımı kavrulmuş şehriyelerin üzerine ekleyip iyice karıştıralım. Kuzu incikleri, hazırladığınız arpa şehriye karışımının üzerine düzenli bir şekilde yerleştirip, haşlama suyunu da tepsiye ilave edelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, suyunu çekene kadar pişirmeye bırakalım.
    Son olarak, Dünyanın içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsak, okuyucularımıza nasıl bir mesaj iletmek istersiniz? Tolstoy şöyle diyor; “Acı duyabiliyorsan, canlısın. Başkalarının acısını duyabiliyorsan, insansın” Dünya ve insanlık ağır bir imtihandan geçiyor. İsrail’in, Gazze saldırısı devam ediyor. En acı yanı ise bu zulüme karşı dünya susuyor. Hiçbir savaşın, hiçbir davanın, masum ve savunmasız insanların öldürülmesine haklı bir gerekçesi olamaz. Bir an önce bu insanlık dramının sona ermesini temenni ediyorum. Barış ile aydınlanmış bir dünya hayal ediyorum.
     

Anahtar Kelimeler: KADRİYE CİRİTCİ ...
Anahtar Kelimeler: KADRİYE CİRİTCİ ...

KADRİYE CİRİTCİ İLE YE İÇ GEZ...