Haberi Sesli Oku

Isparta mutfağında ayrı bir yere sahip olan Dirgit,

Isparta mutfağında ayrı bir yere sahip olan Dirgit,

Isparta mutfağında ayrı bir yere sahip olan Dirgit,

Isparta mutfağında ayrı bir yere sahip olan Dirgit, yıllardır yapılan oldukça geleneksel bir yemektir. Özellikle de çocukların ilk dişi çıktığında yapılarak gelen misafirlere ve komşulara dağıtılır. Bu açıdan mutfak kültürü yönünden de önemlidir. Farklı yörelerde diş buğdayı olarak anılan yemek Isparta’da Dirgit olarak adlandırılır. Buğday, fasulye, nohut gibi malzemelerle yapılan yemek besleyici özelliğiyle de dikkat çekiyor. Isparta mutfağının temel taşlarından birini oluşturan yemek kış aylarında akşam yemeklerinin baş tacıdır. Yapımı kolay olan bu yemek, üzerine şeker ve tuz eklenerek tüketiliyor. Görünüş olarak aşureyi andırsa da lezzeti oldukça farklıdır. Ama aşure gibi tatlı olarak tüketmek isteyenler içerisine kuru yemiş de ekleyebilirler.

1

HİLAL SARIHAN İLE GEZİYORUZ ‘ÜÇ YAPRAKLI YONCALARIN DİYARI DUBH LİNN’

2

AYŞE' NİN GEZİLERİ 'GERÇEK İTALYAN NAPOLİ'

3

Gastronomi bir şehir daha kazandı

4

Kış tatili için gidilecek yerlerden Nevşehir - Kozaklı Kaplıcaları

5

Şifa veren,bağışıklık yükselten Toyga çorbası

6

Bolu'dan masalsı kar manzaraları

7

Trakya'ya özgü 'Kaşnika'