Tıp dünyasının tanınan isimlerinden Funda Yazıcı Erol, bu ay YE, İÇ, GEZ’e konuk oldu ve siz okurlarımız için sorularımızı cevapladı.
-En sevdiğiniz restoran?
7 Mehmet; Türk mutfağını çok iyi temsil ediyor.
-Dünya mutfaklarından tercihiniz nedir?
İtalyan mutfağı.
-En unutamadığınız seyahatiniz?
Edinburgh seyahati; tarihi bir şehir olduğu için kendinizi büyüleyici bir masalın içinde hissediyorsunuz.
-En son seyahatiniz?
İrlanda’ya gittim.
-Yeni projeleriniz nelerdir?
Koruyucu hekimlik kapsamında kadın sağlığı ile ilgili bilgilendirici faaliyetlerde bulunmak.
-Yemek yapmayı sever misiniz? Bize bir yemek tarifi verebilir misiniz?
Çok severim. Özellikle geleneksel yemekleri yapmaya ve yaşatmaya çalışıyorum. Çok fazla yaptığım tarif var. En son yaptığım yemeğin tarifini paylaşayım.
Malzemeler: • Köfteler için; • 400 gr kıyma • 1 yemek kaşığı pirinç •1 ÇAY KAŞIĞI TUZ • Yarım çay kaşığı Kimyon• Biraz un •
Sosu için; • 1 kase yoğurt • 1 yumurta sarısı • Yarım limon • Ayrıca 1 orta boy patates, 1 havuç , 1 baş soğan • Zeytinyağı Yapılışı; Kıyma, pirinç, tuz, kimyon karıştırılarak yoğurulur. Bilye büyüklüğünde toplar oluşturularak una bulanır. Soğan ve havuç küp küp doğranarak yumuşayana kadar kavrulur. Üzerine sıcak su eklenerek havuçlar pişene kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt yumurta sarısı ve limon çırpılıp, yavaş yavaş havuçlu suya katılır. Kaynamaya başlayınca küp küp doğranan patatesler ve köfteler ve tuz katılır. Patatesler pişince yemek hazır. Üzerine maydanoz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
-Dünyanın içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsak, okuyucularımıza nasıl bir mesaj iletmek istersiniz?
Barış ve güven dolu bir dünyada yaşamayı diliyorum.