Tarih: 16.09.2024 23:58

EDİTÖRÜMÜZ PINAR KAHRAMAN'IN KALEMİNDEN "SONBAHARDA YAZ"

Facebook Twitter Linked-in

Havaların halen birçok yerde sıcak olduğu Eylül ayında; okulların açılmış olması bize kışın yaklaştığını hatırlatsa da; yurdumuzun pek çok yerinde bağ bozumları gerçekleşiyor, deniz sıcaklığının en yüksek seviyeye ulaştığı bugünlerde kıyı kesimlerimizde turizm oldukça yoğun yaşanmaya devam ediyor. 


Yine sezon boyu deniz, kum ve güneşin yanı sıra kültür turları da yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Başta Kapadokya, Güney Doğu Anadolu, Karadeniz turları olmak üzere Ege, Akdeniz seyahat sevenlerle doluyor. Festivaller, bağbozumları derken Sonbahar sayımızda neler var gelin birlikte göz atalım;


Eylül sayımızda; Kahvaltıların olmazsa olmazı peyniri evde yapmak isteyenler için lezzetli ve basit tariflerden kayısı reçelinin dağılmaması şekerlenmesi için püf noktalara, kızarmış dondurmadan ülkemizin 7 farklı coğrafi bölgesinden 7 farklı lezzet ile sizlerle buluşuyoruz.


Hem kokusu hem de lezzetiyle büyük beğeni toplayan Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde 'yer muzu' olarak anılan Coğrafi işaretli meyve “Bağrıbütün Kavununun” hasadını ziyaret ediyor, mis kokusunu içene çekiyor, lezzetinin tadına varıyoruz.


Dünya’nın en ünlü müzeleri ile Dünya sanat tarihine doğru yolculuğa çıktığımız yine bu sayımızda, zengin içerikleriyle her gün öğünlerimizin yanında bulunması tavsiye edilen yeşillikleri mutfaklarımıza misafir ediyoruz.


Türkiye’nin Bağ Bozumu festivalleri ve rotalarını da turladığımız Eylül ayında; Yaz aylarının favori ferahlatıcı içeceği limonatanın tazeleyici ferahlığını farklı meyvelerle denemeye ne dersiniz? diyor limonatanın farklı lezzetlerle buluştuğu 4 tarifi sizlerle buluşturuyoruz.


Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 01- 04 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Kapadokya AFWEU Fashion Week, "Moda ve Kültür Haftası"nı da ziyaret etmeyi unutmuyor organizasyonun öncülerinden olan modacı Aydın Açık ile zarif, duyarlı ve çok yönlü kişiliğini ve organizasyonu anlattığı bir sohbet gerçekleştiriyoruz.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —