DÜNYADAN VE TÜRKİYE'DEN KEŞFEDİLESİ SONBAHAR ROTALARI

Sarıdan kırmızıya dönen renklerin cümbüşünü izleyip doğanın tadını çıkarmanız için hem Türkiye’den hem de dünyadan en keşfedilesi sonbahar rotalarına doğru yola çıkmaya hazır mısınız?

DÜNYADAN VE TÜRKİYE
Haberi Sesli Oku

 

Pont Aven, Fransa

Ressamlar kasabası olarak ünlenen Brittany Bölgesi’ndeki Pont Aven, Sonbahar rotaları arasında en popüler olanı. Paul Gauguin’in Yellow Christ adlı eseri için ilham aldığı Tremalo şapeline ev sahipliği yapan bu yerde 3.000’den fazla taşa ev sahipliği yapan Carnac da, burada mutlaka görülmesi gereken yerlerden. 


Şirince, İzmir 

Arnavut kaldırımlı sokakları, tarihi evleri, köy meydanı ile Şirince; Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil rotaları arasında. Sonbaharda adeta zamanın durduğu bu yerde, dar sokaklarında kaybolmak, St John Baptist Kilisesi’nde fotoğraf çekinmek ve mahzenlerde tadım yapmak tatilinizi daha ölümsüz kılacak türden.

Rügen Adası, Almanya

Almanya’daki en büyük ada olan ve Baltık Denizi’nin kıyılarına ev sahipliği yapan Rügen, güz aylarında turuncudan sarıya dönen muhteşem manzarası ile Sonbaharın keyfini çıkartmak için ideal bir adres. Bu adaya gelmişken tekne turu yapmadan, Fischbrötchen adlı favori lezzetlerinden tatmadan ve geleneksel Rasender Rolan treniyle de romantik bir tur yapmadan dönmemelisiniz.

Macahel Yaylası, Karadeniz 

Sonbahar, el değmemiş doğa harikalarıyla ünlü Karadeniz’in yaylalarını gezmek için ideal mevsim.  Bu mevsimde Artvin'in Borçka İlçesindeki UNESCO'nun koruması altındaki Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Macahel Yaylası’nda tatil keyfi bir başka.
 


DÜNYADAN VE TÜRKİYE'DEN KEŞFEDİLESİ SONBAHAR ROTALARI