DUAYEN ŞEF ALİ ÖZÇİL'DEN TARİFLER

Duayen Şef ALİ ÖZÇİL' den Ye İç Gez okuyucuları için birbirinden şahane tariflerle sizlerleyiz...

DUAYEN ŞEF ALİ ÖZÇİL
Haberi Sesli Oku

ALİ ÖZÇİL, Girne Amerikan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi
Gaziantep yöresine ait; fırında ağır ağır pişmiş bol soğanın, kuzu kıymayla buluştuğu leziz köfteli Soğan Kebabı’nı misafirlerinizle tanıştırmaya hazır mısınız? 


SOĞAN KEBABI
Malzemeler

 • 1 kg sarı soğan 

• 300 g kıyma

 • 1 tatlı kaşığı biber salçası

 • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 

• 1 çay bardağı sıcak su 

• 2 sivri biber

 • 3 domates

 • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz ve karabiber


Nasıl Yapılır?

 Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurup köfte haline getirin.  Ardından soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. Her birini üstten alt kısmını koparmayacak şekilde derinden ikiye kesin ve aralarına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. İkiye kestiğiniz biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri de ilave edin. Bir kasede karıştırdığınız nar ekşisini, zeytinyağını ve sıcak suyu soğanların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun!

 

 

 

Sütünden gelen lezzetiyle farklı pilav tarifi denemek isteyenleri pratik yapılışıyla da mutlu edecek Sütlü Bulgur Pilavını denemeye hazır mısınız?

SÜTLÜ BULGUR PİLAVI

Malzemeler 

• 2 su bardağı yıkanmış bulgur 

• 1 tane küçük soğan

 • 1 yemek kaşığı tereyağ 

• Yarım su bardağı süt 

• 2 su bardağı su

 • 2 adet tavuk göğsü 

  • Tuz

 

Nasıl Yapılır? 

Tencereye tereyağını, ince doğradığınız soğanları ve haşlayıp küp küp kestiğiniz tavukları atın ve kavurun. Yıkanmış bulguru ekleyerek 1 dk. daha kavurun. Son olarak yarım su bardağı süt ile 2 su bardağı suyu, tuzu koyun, tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın. Afiyet Olsun!
 

 


 


 


Anahtar Kelimeler: DUAYEN ÖZÇİL' TARİFLER
Anahtar Kelimeler: DUAYEN ÖZÇİL' TARİFLER

DİLEK'İN MUTFAĞI 'BİTLİS YEMEĞİ GILORİK'