Bitlis Yemeği Gılorik Tarifi İçin Malzemeler
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı ince köftelik bulgur
300 gr yağsız kıyma
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
SOSU İÇİN:
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sumak
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1 litre su
BİTLİS YEMEĞİ GILORİK TARİFİ NASIL YAPILIR?
İnce bulgur bir kaba alınır. Kıyma, irmik, tuz ve pul biber de eklenerek iyice yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulmaya devam edilir.
Hamurdan fındık tanesi büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içinde yuvarlanır.
Sosu için; bir tencerede kuru soğan ince doğranır, sıvı yağ ve salçayla kavrulur.
Üzerine su ve sumak da eklenip, kaynayana kadar karıştırılır. Üzerine haşlanmış nohut eklenir.
Son olarak yuvarlanan küçük toplar tencereye eklenir ve 20 dk kadar pişirilir.
Tabaklara doldurulup, sıcak servis edilir. Dilerseniz üzerine yoğurt da gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun…