ASLI HÜNEL İLE MUTFAK KEYFİYLE 'YE İÇ GEZ'

Ekranların Sevilen ASLI HÜNEL'in şahane tarifleri ile Kasım ayı sayımızda sizlerleyiz.

ASLI HÜNEL İLE MUTFAK KEYFİYLE
Haberi Sesli Oku

Meşhur Alman tarifi Bienenstich’i kupta denediniz mi?  Bu tarifimize bayılacaksınız

MALZEMELER 

Hamur için: 

• 3,5 çay bardağı un                                                         • 1 tutam tuz 

• 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Instant Maya                         • 1 yumurta 

• Yarım çay bardağı toz şeker                                         • 1 su bardağı ılık süt 

• 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin                                • 25 g eritilmiş tereyağı 

 

Puding için: 

• 1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding 

• 2,5 su bardağı süt 

• 1 su bardağı krema 

 

Bademli karışım: 

• 150 g tereyağı                                                                   • Kare kalıp (22x22 cm) 

• 1 çay bardağı toz şeker                                                   • 3 yemek kaşığı krema 

• 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin                                 • 150 g file badem Kalıp: 

 

HAZIRLANIŞI 

Hamurun hazırlanışı: 

Un ve mayayı bir kaba alıp karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, tuz, eritilmiş tereyağı, yumurta ve ılık sütü ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 20 dk. bekletin. Şekillendirme ve pişirme: Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın. Turbo pişirme: 180 °C Elinizi tereyağı ile yağlayın ve hamuru tezgaha alın. İki üç kez katlayarak yoğurun ve kalıba alın. Eliniz ile bastırarak yayın ve pişirin

Pişirme süresi: 20-25 dk.
Süre sonunda fırından alın. 5 dk. sonra kalıptan çıkarın, üzerini mutfak bezi ile kapatın ve soğumaya bırakın. Pudingin Hazırlanışı: Süt ve kremayı tencereye alın, üzerine pudingi ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dk. daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar yavaşça karıştırın.
Bademlerin hazırlanışı: Tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin ve kremayı bir tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. 15-20 dk. kaynatın ve bademleri ilave edin. 2-3 dk. daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
Kupların hazırlanışı ve servis: Soğuyan mayalı keki küçük küpler şeklinde kesin. Pudingi, aralara kek parçaları ve badem koyarak kuplara doldurun. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Badem ile süsleyin ve servis yapın. @droetkerturkiy. Afiyet Olsun…

 

.

 

 

Mersin’in Meşhur Çıtır Patates Salatası 

Böyle bir lezzet yok! Mutlaka deneyin ister kahvaltıya ister akşam yemeğine yapın her öğüne çok yakışıyor… 

Malzemeler 

• Üç adet orta boy patates                 • 1 tatlı kaşığı salça 

• 1 adet soğan                                      • Tuz 

• Yarım çay bardağı sıvıyağ                • Yarım limon suyu 

• 1 çay kaşığı kimyon                           • 1 tatlı kaşığı pulbiber 

• Yarım çay kaşığı karabiber              • Çeyrek demet maydanoz 

 

Yapılışı: 

Patatesleri soyun ve yuvarlak olacak şekilde ince ince doğrayın. Doğranan patatesleri buzlu suyun içine alın ve en az yarım saat bekletin. Maydanozu ve 1 adet soğanı ince ince doğrayın. Buzlu suda beklettiğiniz patatesler kızgın yağda kızartın. Bir kaseye salçayı ve baharatları koyun, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım limon suyu ekleyip iyice karıştırın. Ardından karıştırma kasesine patatesleri, soğanı, maydanozu ve hazırladığımız sosu ekleyin. Son olarak da limon suyunu da koyup karıştırın. Afiyet Olsun…

 

 


Anahtar Kelimeler: HÜNEL MUTFAK KEYFİYLE ' '
Anahtar Kelimeler: HÜNEL MUTFAK KEYFİYLE ' '

ÜNLÜ ŞEF ALİ ÖZÇİL'DEN BİRBİRİNDEN GÜZEL YEMEK TARİFLERİ