Haberi Sesli Oku

ASLI HÜNEL İLE 'MUTFAK KEYFİYLE YE, İÇ, GEZ'

ASLI HÜNEL İLE

Ünlü Sunucu ASLI HÜNEL'in sizler için verdiği birbirinden şahane tariflerle sizlerleyiz..

Etli Tantuni Mersin’e has etli tantuniyi evde yapmak sandığınızdan çok kolay.  İşte, gerçek tantuni keyfini yaşayacağınız tarif…


Malzemeler

 • 4 adet tandır lavaşı

 • 400 gr. dana kontrfile 

• ½ çay bardağı pamuk yağı

 • ¼ çay kaşığı tuz 

• 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

 • ½ çay bardağı su

 • ¼ demet maydanoz

 • 2 adet domates

 • 1 adet soğan

 


Nasıl Yapılır? 

Dana kontrfilenin fazla yağlı kısımlarını temizleyip ince ince doğrayın ve tencereye koyun, üzerlerini geçecek kadar da soğuk su ilave edip haşlayın. Wok ya da sac tavayı ocakta kızdırın. Pamuk yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ilave edin. Toz biberi de ekleyerek karıştırın. Üzerlerine yavaş yavaş su ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirin. Pişen tantuniyi 
sandviç ekmeği veya lavaşın içerisine yerleştirin. İsteğe göre doğranmış domates, soğan vemaydanoz ilave ederek servis yapın.
Not: Mersin’de yoğurtlu tantuni çok popüler genellikle Mersinliler yoğurtlu tercih ediyormuş ama ben sadesini yanında acı biber turşusu yanında ayranı ile her gün yesem sıkıntı yok.
Afiyet Olsun!

 

 

 

 

Arnavut Ciğeri 

Arzuya göre sıcak ya da soğuk servis edilebilen Arnavut Ciğeri’nin tadına varmak isterseniz buyrun mutfağa! Daha önce böyle güzel bir et yemediğinize eminiz.


Malzemeler 

• 600 gr. Ciğer 

• 1 çay bardağı un

 • 1 çay kaşığı tuz

 • 1 çay kaşığı karbonat

 • 1 su bardağı sıvı yağ

 • 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber

 • 1 çay kaşığı toz kişniş

 • 2 adet patates 

• 2 su bardağı sıvı yağ


Sumaklı soğan için:

 • 1 adet kırmızı soğan 

• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı sumak

 • ½ demet doğranmış maydanoz • 


Nasıl Yapılır? 

Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve süzün. Ardından karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin. Yağı koyduğunuz tavayı ısıtın ve ciğerleri atın. Ciğerler pişmeye başladığında da kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa alın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın ve ciğerlerin yanına ekleyin. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovun, sumak ve doğranmış maydanozu da ekleyip ciğerlerle güzelce harmanlayıp servis edin.
Afiyet Olsun!
 



1

EDİTÖRÜMÜZ PINAR KAHRAMAN'IN KALEMİNDEN "KIŞA HAZIRIZ!"

2

İTALYAN KAFELERİ ESPRESSO TELAŞI SARDI

3

KADRİYE CİRİTCİ İLE YE İÇ GEZ...

4

EDİTÖRÜMÜZ PINAR KAHRAMAN'IN KALEMİNDEN "SONBAHARDA YAZ"

5

DİLEK'İN MUTFAĞI 'BİTLİS YEMEĞİ GILORİK'

6

NESRİN MATER'LE MEMLEKET TURLARI

7

ARALIKLI ORUÇ: SADECE BİR MODA MI, GERÇEKTEN İŞE YARIYOR MU?