MİLAS'IN COĞRAFİ İŞARETLİ TEPSİ BÖREĞİ

Muğla mutfağından çok beğeneceğiniz, kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin baş tacı haline gelecek bir tarifimiz var!

 MİLAS
Haberi Sesli Oku

Malzemeler 

• 1 kilogram un 

• Yarım çay bardağı sıvı yağ 

• Yeteri kadar su 

• Tuz 

 

İç harcı için: 

• 500 gram ıspanak veya pazı 

• 1 demet dereotu 

• 1 demet maydanoz 

• 250 gram çökelek peyniri 

• 2 su bardağı zeytinyağı

 

Yapılışı 

Un, sıvı yağ, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve 30 dakika kadar dinlendirip 22 bezeye ayırın. Ardından bezeleri ince olacak şekilde açın. 11 tane yufkanın arasına zeytinyağı sürerek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Kalan 11 yufkayı da iç harcın üzerine aralarını yağlayarak yerleştirin. Böreği kare şeklinde kesip üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısı sürüp fırına verin. Fırında 40-45 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet Olsun!

 


 


ÜNLÜ ŞEF ALİ ÖZÇİL'DEN BİRBİRİNDEN GÜZEL YEMEK TARİFLERİ